Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Makedonya halkından hava kirliliği tepkisi

        "Eco Guerilla" Hareketi'nin çağrısı üzerine şehir merkezinde toplanan vatandaşlar, hava kirliliğini azaltmak için tedbir almayan yetkililere tepki gösterdi.

        "Eco Guerilla" Hareketi'nden Ariani Caferi, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete önümüzdeki cuma gününe kadar süre tanıdıklarını, talepleri karşılanmadığı takdirde şehirdeki sokakları bloke edeceklerini ve kurumların işleyişine engel olacaklarını söyledi.

        Hükümetin söz konusu fabrikaya gerekli filtrelerin takılması için verdiği süreyi önümüzdeki yılın aralık ayına kadar uzattığını anımsatan Caferi, bu kararla hükümetin yasaları çiğnediğini, ayrıca bölge halkının sağlığını tehdit ettiğini savundu.

        Caferi hükümetten, filtreleri takana kadar bu fabrikanın faaliyetlerini yasaklamasını talep etti.

        Taleplerinin ciddiye alınmasını isteyen Caferi, aksi halde yetkililerin Kalkandelen halkının isyanıyla karşılaşacağını vurguladı.

        Uzmanlar, şehirdeki hava kirliliğinin normalden 20 kat fazla olduğu öne sürülürken, Kalkandelen Belediye Başkanlığı da önceki gün ilk ve orta okulları tatil etme kararı almıştı.

        Sivil toplum kuruluşları, hava kirliliğinin ana nedeninin, Jugohrom fabrikasının havaya saldığı zehirli gazlar dolduğunu savunurken, hükümet başka faktörlerin de hava kirliliğini etkilediğini belirtiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ