Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sudan ile Rusya arasında işbirliği

        Sudan'ın başkenti Hartum'da 4 gündür devam eden Rusya, Sudan Ortak Bakanlık Komitesi 3. Dönem Toplantıları sona erdi. Sudan Maden Bakanı Ahmed Sadık el-Karuri ile Rusya Tabii Kaynaklar Bakanı Sergey Donskoy'un başkanlık ettiği toplantıların son gününde iki ülke arasında 14 işbirliği anlaşması imzalandı. Bakan Donskoy, İmza töreninin ardından konuşma yaptı.

        Sudan ile Rusya'nın kamu ve özel sektör alanında 14 işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

        Sudan'ın başkenti Hartum'da 4 gündür devam eden Rusya, Sudan Ortak Bakanlık Komitesi 3. Dönem Toplantıları sona erdi. Sudan Maden Bakanı Ahmed Sadık el-Karuri ile Rusya Tabii Kaynaklar Bakanı Sergey Donskoy'un başkanlık ettiği toplantıların son gününde iki ülke arasında 14 işbirliği anlaşması imzalandı.

        Elektrik, sanayi, ziraat, ulaştırma, çevre ve jeolojik araştırma alanlarında varılan anlaşmaların imza törenine Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasbu Abdurrahman da katıldı.

        Karuri imza töreninde yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ticari dengenin kapasite ve beklentileri karşılamadığını ancak imzalanan anlaşmaların ticari işbirliği hacmini artıracağını söyledi.

        Donskoy ise komitenin toplantılarının olumlu geçtiğini ifade ederek iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda en üst düzeye çıkarılması temennisini dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir yönetiminin siyasi müttefiki olan Rusya, iç savaşın yaşandığı Sudan'a silah tedarik eden ülkelerin başında yer alıyor. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi ise 400 milyon doları buluyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ