Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya beşik gibi sallanıyor!

        Ece ÇELİK/ HABERTURK.COM

        Dünya 2016'ya depremlerle girdi. Neredeyse her gün dünyanın bir yerinden deprem haberine uyandık. Sevindirici bir şekilde büyük can ve mal kaybına sebep olan bir deprem yaşanmadı. İşte, dünyanın ve yurdun dört bir yanında yılın ilk 18 gününde meydana gelen depremler:

        Bugün saat daha 11'i bulmadan hem Çankırı'da hem Endonezya'dan iki deprem haberi geldi. Endonezya 5.2 ile sallanırken, Çankırı'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Harita

        Endonezya'daki deprem 1 kişinin ölümüne 22 kişinin yaralanmasına sebep olurken Çankırı'daki depremde herhangi mal ve can kaybına sebep olmadı.

        Cumartesi günü Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, geçtiğimiz perşembe ise Japonya 6.7 büyüklüğünde şiddetli bir depremle karşılaştı. Depremin ardından gözler tsunami tehlikesine çevrildi ancak korkulan olmadı, deprem tsunamiye sebep olmadı.

        Harita

        Geçtiğimiz salı günü Osmaniye'de art arda iki deprem oldu, Osmaniye, 3.2 ve 3.1 büyüklüğünde depremlerle sallandı.

        Bir hafta önce bugün yine iki büyük deprem haberi Japonya ve Endonezya'dan geldi. Japonya 6.1 ile Endonezya ise 6.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

        10 Ocak'ta bir deprem haberi Kırşehir'den geldi. Kırşehir 5 büyüklüğündeki depremle korku dolu dakikalar geçirdi. Ankara ve Kırıkkale'de de hissedilen deprem sonrası herhangi bir can kaybı ve yararlı olmadı.

        Harita

        7 Ocak tarihinde ise Van'da saat 04.01 sıralarında 4.6 ve 4.5 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.

        5 Ocak'ta Adana'da 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Ondan bir gün önce ise Akdeniz'de merkez üssü Antalya, Manavgat ve Oniki Adalar olan 11 farklı deprem meydana geldi. Aynı gün Hindistan 6.8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremde 4 kişi yaşamını yitirirken 100'ün üzerinde kişi yaralandı.

        3 Ocak'ta ise Çin'in kuzeyinde bulunan Heylongciang eyaletinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

        Harita

        Türkiye için yılın ilk depremi ise Eskişehir'de oldu. Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ