Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran'da Twitter yasağı 'kısmen' kaktı

        AFP'nin Tahran bürosunun şef yardımcısı Arthur MacMillan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İran'da YouTube'a erişim açılmış gibi görünüyor. Ama Twitter veya Facebook için bu durum geçerli değil" ifadesini kullandı. MacMillan'ın VPN kullanarak bu tweet'i attığı tahmin ediliyor.

        İran'da Twitter yasağının kalktığına dair haberlerin ilk kaynağı Alborz Habibi idi. Yurt dışındaki yayın organları için İran'daki gelişmeleri aktaran mimarlık öğrencisi Habibi, "Yaptırımsız İran'dan attığım ilk tweet. Ayrıca sansürü aşmak için VPN kullanmadan attığı ilk tweet" diyerek aşağıdaki paylaşımda bulunmuştu.

        Habibi birkaç saat sonra ise, "Bu gece fark ettik ki, sansür kısmen kaldırılmış" diye tweet attı.

        EYLÜL 2013 TARİHLİ NYT HABERİ YENİ Mİ ZANNEDİLİYOR?

        Habibi'nin tweet'lerinin ardından New York Times'ın Eylül 2013'teki bir haberi de birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılmaya başladı. New York Times'ın Tahran Bürosu Şefi Thomas Erdbrink imzalı bu haberde, İran'da teknik bir arıza nedeniyle Twitter'ın bir günlüğüne açılmasını konu alıyordu.

        Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) önceki gün, İran'ın 14 Temmuz'da kabul edilen nükleer anlaşmaya uygun olarak gerekli önlemleri yerine getirdiğini onaylamış; bu kararın ardından, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, dün, İran'a uygulanan ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ