Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanya Başbakanı'na öyle bir şaka yaptılar ki...

        İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bir telefon şakasının kurbanı oldu.

        Katalan 'Radio Flaixbac' radyosundan bir program sunucusu, kendini Katalonya Özerk Yönetimi yeni başkanı Carles Puigdemont olarak tanıttı ve Başbakan'la konuşmayı başardı.

        Rajoy telefonu eline alır almaz, "Başkan, hayat nasıl gidiyor?" dediği duyuluyor ve sahte Puigdemont'la karşılıklı hal hatır soruyorlar.

        Program sunucusu Başbakan'a "Sizinle konuşmamız lazım, artık Katalonya'da başka bir aracı var. Birbirimize ne diyeceğimizi biliyoruz ama resmi olarak yapmak için..." teklifini sunuyor.

        Yeni hükümet kurulmadığı için geçici olarak Başbakanlık görevini yürüten Mariano Rajoy, "Bakalım... Size bir şey önereceğim. Bu hafta Kral'la görüşmeler filan var, nasıl sonuçlanacağı henüz net değil. Ben sizi Pazartesi arayabilirim ve ajandam çok boş. 24 veya 48 saat içinde görüşebiliriz." ifadelerini kullanıyor.

        Bunun üzerine şakaya son veren sunucu, "Bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorduk." diyerek şaka yaptıklarını ve Katalonya ile aradaki gerilimi düşürmeyi amaçladıklarını söylüyor.

        Hoşuna gitmediği ses tonundan anlaşılan Başbakan Rajoy, "Sonuçta, bu doğru değil. Siz de anlarsınız ki bu doğru değil, ne yapmak isterseniz yapın ama bu doğru değil." diyerek telefonu kapatıyor.

        Aynı radyo programı sunucusunun, bir gün öncesinden İspanya Başbakanı adına Puigdemont'un ofisini arayarak konuşmayı denediği ancak başarılı olamadığı kaydedildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ