Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dürbünlü silahla suikast mesajı

        GAZETE HABERTÜRK

        Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan’ın lideri Ramazan Kadirov (40), Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif bir lideri açıkça tehdit etti. Ramazan Kadirov, pazar akşamı Instagram hesabından, Putin muhalifi politikacı Mihail Kasyanov’un bir silah dürbününden çekilmiş video görüntüsünü paylaştı.

        Kadirov videoya, “Kasyanov Strasbourg’a Rusya muhaliflerine para almak için geldi. Anlamak istemeyene anlatacağız. Mutatis Mutandis (Durumun icabına göre) anlatmak bize düşer” mesajını ekledi. Putin devlet başkanıyken 2000-2004 arasında başbakanlık yapan Mihail Kasyanov, görevden ayrıldıktan sonra Putin’in en sert muhalifleri arasına katılmıştı. “Dİğer Rusya Koalisyonu” ve “Kanunsuzluğa ve Yolsuzluğa Karşı Koalisyon” adında iki Putin karşıtı oluşumun kuruluşunda yer alan Kasyanov, 2012’de de “Rusya’nın Cumhuriyetçi Partisi ile Halkın Özgürlüğü Partisi (RPR-PARNAS) koalisyonunun kurulmasına öncülük etmişti.

        Video Rusya’da Putin muhaliflerini kızdırdı. Putin’in birkaç kez hapse attırdığı aktivist Alexie Navalniy, videoyu “Siyasi nefretle yapılmış bir cinayet tehdidi” olarak nitelendirdi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise videoyu görmediğini söyleyerek yorum yapmaktan kaçındı. Putin’in başka bir muhalifi olan Boris Nemtsov şubat ayında öldürülmüş, katillerin Çeçen olduğu öne sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ