Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Peru'nun başkenti Lima'daki, San Ignacio de Loyola Üniversitesinde fahri doktora takdim törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora diploması takdim edildi. Erdoğan daha sonra burada konuşma yaptı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin ertelenmesiyle ilgili olarak, "Cenerve'de başlayan görüşmeler bugün itibariyle ertelendi. Siz niye toplanıyosunuz bunu ertelemek, dünyayı oyalamak için mi bir araya geliyorsunuz? Dünya sizden netice bekliyor, niçin Cenerve'de bir araya geldiniz? Dostlar tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Hep toplanmışlardır, bir araya gelmişlerdir, yemişlerdir, içmişlerdir ondan sonra da dağılıp gitmişlerdir. Şimdi şubatın sonuna bir tarih verdiler. Hep beraber takip edelim. Bunu da erteleyecekler. Ümidim yok, çünkü ilgili ilgisiz herkes oraya geliyor. Kapıların arkasında da başka şeyler konuşuluyor. İşin gerçeği orada konuşulmuyor. Olması gerekenler oraya alınmıyor. Olmaması gerekenler oraya davet ediliyor. Örneğin muhalifler oraya son anda davet edildi. Muhalifler de ne dedi, 'Terör örgütlerini buraya alırsanız biz buraya girmeyiz' dediler. Erdoğan böyle konuştuğu için kötü oluyor. Fakat biz gerçekleri dillendirmeye mecburuz. Suriye halkı rejimin ve onu destekleyen güçlerin saldırılarıyla can verirken önce bu acılara son vermeden görüşmelerden netice çıkması elbette beklenemezdi" dedi.

        ERDOĞAN EKVADOR'DA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 05.00'de Ekvador’un başkenti Kito’ya geldi.Erdoğan’ı, Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı'nda Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, Türkiye'nin Kito Büyükelçisi Korkut Güngen ve büyükelçilik personeli karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Ekvador'a geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ