Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsveç'te sığınmacı Afganistanlı erkek çocuklara tecavüz olayları artıyor

        Sonbahardan bu yana geçen süre içerisinde faili ve mağduru 18 yaşın altındaki Afganistanlı erkek çocuklar olan üç toplu tecavüz olayının polis ve savcılık incelemesinde olduğu öğrenildi.

        Geçtiğimiz hafta sonu da Skåne bölgesinde yalnız gelen sığınmacı çocukların barındırıldığı kampta yaşayan 15 yaşındaki Afganistanlı bir çocuğun yine kampta yaşayan Afganistanlı arkadaşları tarafından kamp yakınlarındaki bir tarlada toplu tecavüze ve şiddete uğraması İsveç kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

        Kendisi de üç yıl önce Afganistan'dan sığınmacı olarak İsveç'e gelen Sığınmacı Çocuklar Derneği Başkanı 18 yaşındaki Mujtaba Attai, 10 Afganistanlı çocuktan birinin ülkesinde cinsel tacize uğramış olabileceğine dikkat çekerek ‘'Bu şimdiye kadar konuşmaktan kaçındığımız bir problem. İsveç toplumu cinsel tacize uğramış Afganistanlı çocukların rehabilitasyonu için hazırlıklı olmalı'' dedi.

        Attai, Afganistan'ın bazı bölgelerinde erkek çocuklarının daha yaşlı erkekler tarafından cinsel olarak kullanılmasının yaygın olduğunu doğrulayarak bu durumun Kabul ve Kandahar gibi şehirlerde daha az yaygın olduğunu söyledi.

        Çocuk ve toplumda eşitlikten sorumlu sosyal demokrat bakan Åsa Regner de İsveç sağlık sisteminin tacize uğrayan kız çocukları ile kadınlar konusunda daha deneyimli olduğunu belirterek erkek çocuklarının tacizi konusunda daha fazla bilgi edinip sorunu duraksamadan çözmek zorunda olduklarını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ