Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'de 100 bin kişiyi ağırlıyoruz

        Nurcan İNAL / Ahmet YUKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Esad ordusunun Rus savaş uçaklarının desteğiyle Hayan, Hreytan, Rityan, Kafr Hamra Anadan, Tel Cibin, Kafr Naya, Mayir ve İhris’e düzenlediği saldırılardan kaçan yaklaşık 40 bin Suriyeli, kiraladıkları minibüs, kamyonet ve panelvanlarla Kilis sınırına geldi. Kilis sınırının 1 kilometre ilerisinde bulunan Tirşem ile Şimerin köylerindeki zeytin bahçeleri de çadırlarla dolup taştı.

        Saldırılardan kaçanların büyük bölümü Esselame Sınır Kapısı ve çevresindeki çadırkentlere yerleştirilirken binlerce Suriyeli kendi imkânlarıyla kurdukları naylon çadırlarda ve araçlarında kalarak hayata tutunmaya çalışıyor. Yetkililer, Suriye tarafında kurulan çadırkentlerde 77 bin Suriyelinin barındığını yeni gelen sığınmacılarla Türkiye’nin sınırlarının dışında da 100 bin insana barınma olanağı sağladığını söylüyor. Sınırın diğer tarafında askeri araç hareketliliği de dikkat çekiyor.

        KAMPLAR GENİŞLETİLECEK

        Bölgede oluşan yeni çadır ihtiyacı üzerine AFAD ve Kızılay, Suriye’de yeni çadırkent kurma hazırlığına başladı ve mevcut kampları genişletme çalışmasına girdi. Sınırın Suriye tarafında kurulu çadırlarda kalan Suriyelilerin, yemek ve diğer ihtiyaçları STK’lar aracılığıyla Türkiye’den karşılanıyor.

        HEDEF OLAN TIR’LAR DA SIĞINDI

        Rus jetlerinin Halep’in kuzeyi ve Azez kentine yönelik bombardımanı sürerken özellikle hedef seçilen TIR’lar da Esselame Sınır Kapısı’na sığındı, uzun TIR kuyrukları oluştu. Öncüpınar’da yığılma nedeniyle TIR’ların geçişine de izin verilmiyor. İnsani yardım taşıyan TIR’lar giriş çıkış yapabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ