Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Makedonyalı gazeteci tepkiler üzerine Türklerden özür diledi

        Makedonya’da özel televizyon kanalı Sitel'in Genel Yayın Yönetmeni Dragan Pavloviç Latas, anahaber bülteninde konuğu olan muhalefet lideri Zoran Zaev’e “Türk gibi yalan söylüyorsunuz” dedi.

        TÜRK ELÇİDEN KINAMA

        Latas’ın sarf ettiği sözler üzerine Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, düzenlediği basın toplantısında, Sitel TV Genel Yayın Yönetmeni'nin Türk milletine yönelik "kabul edilemez çirkin ifadesini şiddetle kınadıklarını" belirterek, şunları söyledi: : "Bu kin ve nefret dolu ifadeyi, esasen daha önce de muhtelif yayınları ve beyanlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin üst düzey yöneticilerine ve Türklere karşı hakaretamiz söylemler kullanma cüretinde bulunmuş olan bahse konu zata aynen iade ediyoruz."

        Türkiye'nin, Makedonya'yı anayasal ismi olan "Makedonya Cumhuriyeti" olarak ilk tanıyan ülke olduğunu anımsatan Şölendil, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk toplumunu hedef alan bu çirkin ifadeyi esefle karşıladıklarını kaydetti. Açıklamada, Latas’ın "yüce Türk milletine karşı kullandığı kabul edilemez çirkin ifade" şiddetle kınandı. Açıklamada, “Türk milleti ve devletinden bilahare özür dilemiş olsa da bu çirkin davranışı telafi etmekten uzaktır” denildi.

        "GAF YAPTIM"

        Büyük tepki toplayan Latas geri adım atarak, "kendini rencide olmuş hisseden" tüm Türklerden özür dilediğini, yaptığının bir gaf olduğunu ve bir daha tekrarlanmayacağını söyledi. Latas, tüm Türklerden teker teker özür dilediğini, Türk milletinden ve Türk devletinden de özür dilediğini ifade etti.

        TELEVİZYON KANALI ÖNÜNDE PROTESTO

        Bu arada Sitel TV önünde toplanan bir grup, Türklere hakaret eden Genel Yayın Yönetmeni Dragan Pavlovic Latas'ı protesto etti.

        Televizyon binasının önünde açıklama yapan Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç, kullanılan çirkin ifadelerinin Türk milleti için kabul edilemez olduğu belirtti.

        Aynı televizyon kanalının daha önce de Makedonya'daki Türklere hakaret ettiğini anımsatan Saraç, "TMBH olarak bunu sonuna kadar kınıyoruz. Yalnız gazetecinin değil, televizyonun da Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmezse Makedonya'da hukuki süreç başlatacağız" dedi.

        Hükümet yanlısı yayınlarıyla bilinen "Sitel" televizyon kanalındaki haber bülteninde, Genel Yayın Yönetmeni Dragan Pavlovic Latas, konuğu muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'e "Türk gibi yalan söylüyorsun" sözünü sarf etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ