Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiltere yönetiminde Avrupa Birliği çatlağı

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere’nin bir sonraki genel seçimlerinde Muhafazakâr Parti liderliğine aday olacak güçlü isimlerden Boris Johnson’ın, 23 Haziran’da yapılacak referandum sürecinde Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma yönündeki kampanyayı destekleyeceği açıklandı. Londra Belediye Başkanı Johnson, Başbakan David Cameron’ın beklentisinin aksine karar aldı. Johnson, dünkü açıklamasında “Cameron’ın reforme edilmiş bir AB tanımının başarılı olamayacağını” belirtti. Başkan, “Ayrılıktan yana oy kullanacağım. Çünkü halkımız için daha iyi bir anlaşma istiyorum” ifadesini kullandı.

        Johnson’ın bu kararından sonra iktidardaki Muhafazakâr Parti’de, İngiltere’nin AB’de kalmasını isteyenler ile istemeyenler arasında büyük bölünmeler yaşanabileceği konuşuluyor. Parti lideri Cameron, referandum kampanyasını, AB’ye sunduğu 4 şartı kabul edildiği takdirde, ülkenin birlik içindeki varlığının devam etmesi üzerine yürüteceğini açıklamış, Brexit’te üzerinde karara varılan anlaşma sonrası referandumda “AB’ye evet” diyeceğini dile getirmişti. Johnson’a da AB üyeliğinin devamı yönündeki kampanyasına katılma çağrısında bulunan Cameron, “AB içerisinde daha güvende, daha güçlü, daha iyi durumda olacağız” demişti.

        TÜRK KÖKENLİ BAŞKAN

        Osmanlı İmparatorluğu’nun son İçişleri Bakanlarından gazeteci Ali Kemal’in torunu olan Boris Johnson, Londra Belediye Başkanlığı görevini 8 yıldır yürütüyor. Johnson, mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde Uxbridge ve South Ruislip Milletvekili olarak yeniden meclise girmeyi umut ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ