Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kongo'da seçim güvenliği için internet yasağı

        Kongo'da seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla internet erişimi, kısa mesaj ve arama gibi iletişim kanallarının erişime kapatıldığı açıklandı.

        Yetkililer ülkede dün gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimi dolayısıyla internet erişimi, kısa mesaj ve arama gibi iletişim kanallarının engellenmesinin güvenlik amacıyla yapıldığını bildirdi.

        Öte yandan ulusal basında yer alan haberlerde, başkent Brazzaville'de sandıkların açılışını izlemek amacıyla seçim merkezi etrafında bir araya gelen 200'e yakın kişinin polis tarafından dağıtıldığı belirtildi.

        Seçimde yarışan muhalif adaylardan Guy Brice Parfait Kolelas'ın destekçileri olduğu tahmin edilen kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçlerinin, bir gruba da copla müdahale ettiği kaydedildi.

        Ülkede 2 milyona yakın seçmen, aralarında mevcut Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'nun da bulunduğu 9 adayın yarıştığı devlet başkanı seçiminde oy kullanmaya çağrılmıştı. Nguesso ve eski Genelkurmay Başkanı General Jean Marie Mokoko'nun favoriler arasında yer aldığı seçim sonuçlarının gün içinde açıklanması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ