Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ABD'nin Florida eyaletinde tutuklandı

        Reuters'ın haberine göre İran asıllı işadamı Rıza Sarraf, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlaması nedeniyle 19 Mart'ta ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrinde tutuklandı. Sarraf, dün mahkemeye çıkarıldı.

        Gelen bilgilere göre daha önce Rıza Sarraf'la aynı davada suçlanan İran vatandaşı 29 yaşındaki Kamelya Cemşidi ve 65 yaşındaki Hüseyin Necafzade aynı suçtan dolayı aranıyor. Üç isim de aynı davadayargılanacak.

        Rıza Sarraf ve diğer iki isim hakkında; Amerikan devletine karşı sahtekarlık suçlamasıyla 5 yıl, Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası'na muhalefet suçlamasıyla 20 yıl, kara para aklama suçlamasıyla 20 yıl ve banka sahtekarlığı suçlamasıyla en az 30 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 75'er yıl hapis cezası isteniyor.

        Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) New York Ofisi Başkanı Diego Rodriguez, söz konusu suçların 2010 ve 2015 arasında işlendiğini ileri sürdü.

        Miami FBI ofisi, Rıza Zarraf'la ilgili gelişmeye dair "Bu karar bu tür işlemleri yapanlara gözdağı olacaktır" ifadesini kullandı.

        RIZA SARRAF'IN AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

        Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım'dan ilk açıklama geldi.

        Yıldırım açıklamasında "Rıza Sarraf,eşi Ebru Gündeş ile birlikte küçük kızlarını Disneyland'e gezdirmeye götürdü. Rıza Sarraf'ı uçaktan iner inmez gözaltına almışlar. Ebru Gündeş, Miami'de bir otelde çocuğuyla beraber kaldıktan sonra bugün İstanbul'a döndü. Bir avukatlık şirketiyle anlaştık. Kefalet talebimiz oldu. Kefalet görüşmeleri için 2 hafta süre verildi." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ