Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanya'daki kazada 14 öğrenci öldü

        GAZETE HABERTÜRK/ DIŞ HABERLER

        İspanya’nın kuzeydoğusundaki Tarragona kenti yakınlarında önceki gün devrilen otobüste yaşamını yitiren Erasmus öğrencilerinin sayısı 14’e yükseldi.

        İtalyan basını, durumu ağır olan İtalyan öğrenci Elena Maestrini’nin (21) de dün hayatını kaybettiğini duyurdu. Katonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordie Jane otobüsteki 58 kişiden ölenlerin tamamının kadın ve 19-25 yaşları arasında öğrenci olduğunu bildirdi.

        Ölenlerden 8’i İtalyan, 2’si Alman, biri Fransız, biri Avusturya, biri Romanya ve biri de Özbekistan vatandaşı. Yaralı 32 öğrenci ve otobüsün şoförünün tedavileri ise Barcelona’daki hastanelerde devam ediyor.

        BİR AN DALDI ...

        Katolonya İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin kazaya ilişkin ilk raporunda ise yol koşullarında her hangi bir sorun olmadığı belirtildi. Rapora göre, otobüsün önce sağa kayıp karşı şeride geçtiği, ardından ani bir menavrayla sola geçince kontrolü kaybedip devrildiği belirlendi.

        Bu veriler de otobüsün 61 yaşındaki şoförünün bir an uykuya yenik düşüp panik halde direksiyon kırarak otobüsün kontrolünü yitirdiğine işaret ediyor.

        Alkollü olmadığı belirlenen şoför dün polise ilk ifadesini verdi. Otobüs şirketinden yapılan açıklamada ise şoförün 17 yıllık deneyime sahip olduğu ve “Hayatında hiç kaza yapmadığı” ileri sürüldü. Kaza nedeniyle Katalonya’da 2 günlük yas ilan edilirken, İspanya Kralı 6. Felipe ve İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz bugün 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ