Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika John Kerry: YPG’nin derdi Suriye değil

        Nihal BENGİSU KARACA / GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi kabul etti. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı’nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 45 dakika sürdü.

        Kabulde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın’ın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama’nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland da hazır bulundu.

        ‘BİLGİLERİ PAYLAŞTIK’

        Toplantıyla ilgili olarak Bakan Çavuşoğlu, “IŞİD’le mücadelede işbirliği devam edecek. Kırmızı çizgilerimizi bir kez daha anlattık” dedi. Çavuşoğlu, “Eskiye oranla ton farklılığı var mı?” sorusuna ise “Var tabii, olumlu yönde değişim var” cevabını verdi. Kerry’nin “Suriye’nin bölünmesine, federasyona karşıyız, YPG’nin federasyon ilanı, dertlerinin Suriye olmadığının göstergesi” dediğini aktaran Çavuşoğlu, “Biz de federasyona zaten bu nedenle karşıyız” diye konuştu. Çavuşoğlu, “Son saldırıları gerçekleştiren teröristin Suriye’den geldiği bilgisini kendileriyle paylaştık” ifadesini kullandı.

        Çavuşoğlu, Kerry’nin daha önce “YPG’nin güvenli bir aktör olmadığının farkındayız” dediğini de aktardı ve devam etti: “FETÖ örgütü konusunda da konuştuk. Cumhurbaşkanı konuya girmedi, biz dile getirdik. ‘Bu konuda basın özgürlüğü diye gelmeyin, mücadele sürecek’ dedik.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ