Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Netanyahu: Masum siviller korunuyor

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin halkına yönelik yargısız infazların araştırılmasına ilişkin talep karşısında, "İsrail askerleri ve güvenlik güçlerinin katil olmadığı, canlarını ve masum sivilleri koruduğunu" belirtti.

        İsrail devlet radyosunun haberine göre Netanyahu, ABD'li Senatör Patrick Leahy'in, "İsrail askerlerinin Filistin halkına yönelik yargısız infazlarına" ilişkin haberlerin araştırılması talebine karşılık, "İsrail askerleri ve güvenlik güçleri, katil değildir, bilakis canlarını ve masum sivilleri korumaktadır" dedi.

        Leahy'nin, "İsrail emniyet birimlerinin, insan haklarını ihlal ettiği tespit edilirse ABD'den bu ülkeye yapılan yardımların durdurulması" çağrısına yanıt olarak ise Netanyahu, "Acaba neden terör saldırılarında ölen ve yaralananlar İsrailliler olduğunda, bu haklar çiğnendiğinde endişe duyulmuyor?" ifadesini kullandı.

        ABD Demokrat Parti Senatörü Leahy, geçen ay, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e gönderdiği mesajında, "İsrail askerlerinin Filistin halkına yönelik yargısız infazlarına" ilişkin haberlerin incelenmesini talep etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ