Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mülteci gemileri İzmir Dikili'ye ulaştı!

        Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin geri kabul anlaşma kapsamında, Yunan adalarına geçen göçmenlerin iadesine başlandı.

        Geniş güvenlik önlemleri altında mültecileri taşıyan feribot Dikili Limanı'na yanaştı. Göçmenleri taşıyan geminin güvertesine beyaz branda çekildi.

        Mültecilerin herhangi bir protestosunu önlemek için feribotta çok sayıda Yunanlı güvenlik görevlisinin de bulunduğu dikkat çekti. Yunanlı görevlilerin yüzlerini tıbbi maske ile kapattıkları da görüldü. Feribot, saat 09.15'de Dikili Limanı'na yanaştı.

        Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede İzmir'den 112 Acil Servis ambulansları, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletiliyor.

        Sabah erken saatlerde Midilli Adası'ndaki Moria kampından, AB sınır güvenlik ajansı Frontex'e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde limana getirilen 131 göçmen, kiralanan teknelerle İzmir'in Dikili ilçesine gönderildi.

        Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, 5 otobüsle limana getirilen göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirildi.

        Frontex tarafından kiralanan "Nazlı Jale" ve "Lesvos" adlı teknelerle taşınan sığınmacıların her birisine, bir Frontex polisi de yolculukta eşlik ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ