Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Midilli'de eylemler sürüyor, bir göçmen intihara kalkıştı

        Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilen 202 sığınmacıdan sonra iade işlemleri durdu. Midilli Adası'nda bir grup sığınmacı iade işlemlerinin durdurulmasının ardından eylem başlattı. Öyle ki sığınmacılardan biri Türkiye'ye gönderilmesi halinde kendini asacağını söyleyerek elektrik direğine çıktı.

        Göçmenlerin tutulduğu Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında bir günü aşkın süredir Türkiye'ye geri gönderilmemek için protestoda bulunan Pakistan uyruklu göçmenlerden biri elektrik direğine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

        Önce, yüksek voltajlı elektrik tellerine tutunarak intihar etmek isteyen göçmen, daha sonra ise direğe bağladığı atkıyla kendini asmaya kalkıştı.

        Milliyet'in haberine göre, bir diğer göçmenin direğe çıkarak aşağı indirmeye çalıştığı şahıs, daha sonra direğe çıkan bir polisin ikna çabasıyla aşağı inmeyi kabul etti. Aşağı indikten sonra fenalaşan göçmene gönüllüler ve diğer göçmenler tarafından müdahalede bulunuldu.

        İntihar girişiminde bulunan Pakistan uyruklu göçmen, "Ben hayvan değilim, insanım. Bize sığınma talebi için belge vermediler. Bizi atıyorlar. Burası çok kötü bir yer. Adalet istiyorum. Medya bize yardım etsin" diyerek medya mensuplarına seslendi.

        Kamp girişinde bir günü aşkın süredir eylemlerine devam eden Pakistan uyruklu göçmenler, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mutabakat ve kamp koşullarını protesto ediyor.

        Kampta yatacak yer bulunmadığını belirten göçmenler, geceyi gösteri düzenledikleri arazide uyuyarak geçirdi. Bazı göçmenler açlık grevine başladı.

        Yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli kampta, 3 bini aşkın sığınmacı ve göçmenin bulunduğu bildirildi.

        Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. 4 Nisan'da başlayan uygulamaya göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ