Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin'den PYD'ye yardım sözü

        GAZETE HABERTÜRK

        RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin, vatanşların sorularını yanıtladığı yıllık “Direkt Hat” programında, Suriye meselesine de değindi.

        Sorunun ancak diplomatik olarak çözülebileceğine inandığını söyleyen Putin, Suriyeli Kürtlere yardım vaat etti. Suriye’de Kürt krizinin ciddi bir rol oynadığını ifade eden Putin, “Bazı bölgelerde Suriye ordusu değil Kürtler (DAEŞ ile) savaşıyor.

        Bazı bölgelerde ise muhalifler Kürtlerle savaşıyor. Biz durumu yakından takip ediyoruz ve durumun kötüleşmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

        Putin, Türkiye ve Rusya ilişkilerine dair soruya ise “Türkiye ve Türk halkı dostumuz. Ancak bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var” yanıtını verdi. Türkiye’de bulunan Rus turistlerin güvenliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Putin, “Türk hükümeti, Rus turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır. Ancak bunu yapıp yapamayacakları belli değil” diye konuştu. Rus lider, 12 yaşındaki Vera isimli bir izleyicinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun aynı anda boğulması durumunda önce hangi lideri kurtaracağına dair sorusunu yanıtlarken, “Bir kişi boğulmaya karar vermişse onu kurtarmak imkânsızdır. Ama isteyen herkese yardım eli uzatırız” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ