Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer ABD Başkonsolosu Hunter'dan Özgecan açıklaması

        ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter, "Özgecan Aslan'ın cinayete kurban gitmesi Türk halkını gerçekten deriden etkiledi" dedi.

        Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın katkılarıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "Kadına Şiddetle Mücadele Konferansı" düzenlendi. Konferansa Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosu Charles F. Hunter, ABD'li polis Mark Wynn ve eşi, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çalışanlar katıldı.

        Konferansta konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Aile ve sosyal Bakanlığı'nın verilerine dayanarak söylemek gerekirse son 12 - 13 yılda 5 bin 400 üzerinde kadın cinayeti işlendiğini biliyoruz. Her 2 kadından biri mutlaka cinsel şiddete ya da cinsel tacize uğruyor. Her 5 kişiden biri okuma- yazma bilmeyen, her 5 kişiden 4'ü ne yazık ki yine kadınlarımızdan oluşmaktadır. Toplamında Türkiye geneline baktığımızda 20 milyon kadınımızın sadece tarım işçiliğiyle uğraştığını görüyoruz" dedi.

        BAŞKONSOLOSTAN "ÖZGECAN" VURGUSU

        Kılıç'tan sonra söz alan ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter, "Kadınlar karşı şiddet konusunun Türk toplumunda da büyük yankı bulduğunu biliyorum. Hem arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerden hem de okuduğum gazetelerden biliyorum ki Özgecan Aslan'ını geçen yılki cinayeti, Türk halkını gerçekten deriden etkiledi. Ne yazık ki bu sorun onun trajedik ölümüyle son bulmadı. Bu yıl içerisinde ocak ayından beri Türkiye'de 80 üzerinde kadın yakın ilişki içerisi içinde olduğu bir partner tarafından öldürüldü. Aile içi şiddet benim ülkemde de son derece ciddi bir sorun. Amerika Birleşik Devletleri'nde her 9 saniyede bir kadın ya dövülüyor ya da saldırıya uğruyor. Bu dünya çapında bir sorun aslında. Hep beraber birlikte çalışarak, deneyimlerimizi paylaşarak, başarılarımızdan bahsederek ve bir fikir alışverişinde bulunarak birlikte çalışma halinde olmalıyız ki hep beraber aile içi şiddet sorununa bir son verebilelim" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ