Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Norveçli bakan denize atlayıp kurtarılmayı bekledi

        Norveç Göçmenlik Bakanı Sylvi Listhaug göçmenlerle empati kuraiblmek için bottan atlayarak denizde kurtarılmayı bekledi. Ancak bakanın giydiği "aşırı korunmalı" özel giysi ve kullanılan ileri teknoloji ile donatılmış "güvenli" tekne bakanın mültecilerin tecrübelerini anlamasına imkan vermedi.

        Bakan kendisini sudaki bütün tehlikelerden koruyabilecek kapasitedeki kıyafeti ve kendisin kurtarmayı bekleyen çok sayıda görevli ile birlikte denizde sadece birkaç dakika kalırken, mülteciler ülkelerindeki zor şartlardan kaçarken sahip oldukları her şeyi geride bırakıp üzerlerindeki kıyafetler ile denizin orta yerinde saatlerce yaşam mücadelesi veriyorlar.

        Bakanın davranışı sosyal medyada da tepki çekmesine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları olayı, "utanç verici", "göçmenlere aşağılama" olarak yorumladı.

        Norveç Göçmenlik Bakanı Sylvi Listhaug, Türkiye'den botlarla Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin yaşadıklarını tecrübe etmek için denize atlayarak onlar gibi kurtarılmayı bekledi.

        Göçmenlik Bakanı Listhaug, Yunan adası Lesbos'u ziyaretinde bindiği bottan denize atladı, birkaç dakika denizde kaldıktan sonra Norveçli güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

        Bakan, yaşadığı tecrübeyi sosyal medya hesabında ''çok özel'' olarak nitelendirdi.

        Sosyal medyadaki yorumcular ise bakanın bu hareketini eleştirdi. Bakanın Facebook sayfasındaki haberine bir yorumcu ''inanılmaz şekilde kötü bir yargılama ve mültecileri aşağılama'' ifadelerini kullandı.

        Twitter kullanıcıları ise Norveçli bakanın söz konusu hareketini 'utanç verici' ve 'utanmaz' olarak yorumladı

        Bakan Lesbon'u ziyaretinde AB-Türkiye arasında imzalanan göçmenlik anlaşması uyarınca yaptırılan kampları ziyaret etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ