Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Paris'te dev anlaşma imzalandı

        Küresel ısınmanın etkilerini yavaşlatmayı ve bütünüyle olmasa da doğaya verdiği hasarı gidermeyi amaçlayan anlaşmaya devlet başkanları ve başbakanların yanı sıra 130’u aşkın ülkenin temsilcileri imza koydu.

        KERRY TORUNU İLE BİRLİKTE İMZALADI

        Başkan Barack Obama Londra’da olduğu için anlaşmayı ABD adına Dışişleri Bakanı John Kerry imzaladı. Kerry, kucağında taşıdığı 2 yaşındaki kız torunu Isabelle Dobbs-Higginson ile birlikte anlaşmaya imza attı.

        "DÜNYANIN YENİ ENERJİ KAYNAKLARI BELİRLENECEK"

        Paris Anlaşması’nın imza törenine Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katıldı. Dışişleri Bakanı Kerry, yaptığı konuşmada anlaşma ile birlikte hükümetlerin atacağı adımların yaratıcılık, girişimcilik, sermaye dağılımı konusunda yeni fırsatlar doğacağını söyledi. Kerry, anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte dünyanın yeni enerji kaynakları geleceğinin belirlenmiş olacağını belirtti.

        "DÜNYA ÜLKELERİ İLK KEZ ORTAK BİR AMAÇ İÇİN BİR ARAYA GELDİ"

        Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Paris anlaşmasını iklim değişikliğine dünyanın yanıtı olduğunu belirtti. Ban Ki Moon, ilk kez dünyadaki tüm ülkelerin karbon gazı salınımını azaltma vaadinde bulunduğunu ve ortak amaç çevresinde bir araya geldiğini söyledi.

        New York’taki imza töreninde Hollywood’un ünlü yıldızı Leonardo DiCaprio da bir konuşma yaptı. BM Barış Elçisi DiCaprio, anlaşmanın dünyanın geleceğini kurtarmayacağını, fosil yakıt kullanımına tamamen son verilmesi gerektiğini vurguladı. Di Caprio daha sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüştü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ