Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kanada'da "Teşekkürler Türkiye Festivali"

        Mississauga kentindeki Celebration Square'da gerçekleştirilen festival, Kanada Suriyeliler Danışma Kurulu öncülüğündeki Arap sivil toplum kuruluşlarınca organize edildi. Yüzlerce kişinin ilgi gösterdiği festivale bölgede yaşayan Türkler ile Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen de katıldı.

        Şen, açılışta yaptığı kısa konuşmada organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

        Festival Organizasyon Komitesi ve Kanada Suriyeliler Danışma Kurulu Başkanı Maher Trablousi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin herkesin kapılarını kapattığı zor günlerinde Suriye halkına kapılarını sonuna kadar açtığını söyledi.

        Trablousi, "Türkiye halkına ve Türk Devleti'ne ne kadar teşekkür etsek de yaptıklarını karşılamaz. Türkiye, kendisine sığınan milyonlarca insana kapısını açmakla kalmadı, onlara barınma, yiyecek, sağlık, eğitim, ne lazımsa her şeyi verdi" şeklinde konuştu.

        Kanada Suriyeli Gönüllü Aktivistler Örgütü Direktörü Samir Jisri de ne yapsalar ya da söyleseler Türkiye’ye teşekkür etmek için yeterli olmayacağını kaydederek, "Türkiye, insanlığın merkezi bir ülke. Suriye halkı için zamanında ayağa kalkan ilk ülke aynı zamanda.. Yıllardır da bu duruşunu bozmadan sürdürüyor. Teşekkürler Türkiye" ifadelerini kullandı.

        Kanada'daki Suriyelilerin kanaat liderlerinden Dr. Asım Hoca da babasının Türk, annesinin ise Suriyeli olduğunu belirterek, "Yıllar önce Hafız Esad’ın zulmünden kaçıp buralara geldiğimizde, bizlere yardım eden bir ülke yoktu. Bugün Suriye halkı başta olmak üzere, mazlumların yanında olan ve onlara kucak açan koca bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Bunun için ne kadar teşekkür etsek azdır" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ