Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Suriye'deki hava saldırıların bir haftada 244 sivil öldü

        Suriye'de Esed ve Rus savaş uçaklarının Halep'e yönelik saldırılarında adeta sivil katliam yaşandı. Bir hafta boyunca devam eden bombardımanlarda 43'ü çocuk olmak üzere 244 sivil yaşamını yitirdi.

        Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep, Şubat ayında Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ateşkes sağlanmasına rağmen Esad ve Rus bombardımanının hedefi oldu. Sivil yerleşim yerleri, hastane, sivil savunma ekiplerinin de hedef alındığı saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca sivil yaşamını yitirdi.

        Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad ve Rus bombardımanında bir hafta içinde 244 kişinin öldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada 22 Nisan sabahından, 29 Nisan gecesine kadar ki 7 günlük saldırılarda 43'ü çocuk olmak üzere 244 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

        Halep'te tam bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Savunmasız sivil halkın hedef alındığı saldırılarda bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada Halep'teki durum bir 'felaket' olarak nitelendirilmişti. Rusya ve Esad yönetimi bu saldırılarla Halep'in boşaltmaya çalışıldığı belirtiliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ