Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika "Trump, dünyayı biliyor; yılları kraliçelerle geçti"

        GAZETE HABERTÜRK

        Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğine başkan olarak son kez katılan ABD Başkanı Barack Obama, esprileriyle herkesi kahkahaya boğdu.

        Obama, başkent Washington’da, her yıl düzenlenen ve esprili konuşmalara sahne olan yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı.

        Medya, siyaset, sanat, eğlence ve iş dünyasından birçok ünlü ismin konuk olduğu yemekte, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokratların başkan adaylarından Bernie Sanders ve IMF Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de bulundu.

        ‘SENEYE BİR KADIN BAŞKAN OLACAK’

        Obama, başkanlık seçimleri için yarışan adaylara esprileriyle yüklendi. ABD Başkanı, “Burada gelecek sene başka biri olacak.Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” diyerek yarışın tek kadın adayı olan Clinton’ın kazanacağına işaret etti.

        ‘MERKEL’E HAKARET ETMEKLE Mİ MEŞGUL?’

        Obama, yemeğe katılmayan Cumhuriyetçi adaylardan Donald Trump’a da takılmadan geçmedi. Obama, “Salon gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve Trump burada yok. Bu şaşırtıcı. Yoksa evde Angela Merkel’e hakaret etmek için tweet atmakla mı meşgul” dedi.

        ABD Lideri, güzellik yarışmaları organizasyonlarıyla ünlü Trump’a “Dış politika konusunda tecrübesiz olduğunu söylüyorlar, ama adil olmak lazım. Trump’ın yılları İsveç, Arjantin, Azerbaycan güzellik kraliçesi gibi dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerle geçti” diye konuştu.

        BAKAN, EŞİYLE GİTTİ

        ABD Savunma Bakanı Ash Carter geceye eşi Stephanie ile gitti.

        OBAMA KAÇAR

        Obama, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar” sözleriyle konuşmasını tamamladı ve mikrofonu havaya kaldırdıktan sonra yere düşürdü.

        ‘PRENS BENİ SABAHLIĞIYLA TOKATLADI’

        Yabancıdevlet adamlarının, görevinden ayrılışını sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek aralarının limoni olduğu bilinen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu işaret eden Obama, geçen hafta yaptığı İngiltere ziyaretine de değinerek “Prens George (2 yaşında) görüşmemize sabahlığıyla çıkageldi. Onu böyle görünce suratıma tokat yemiş gibi oldum. Bu açık bir protokol ihlaliydi” dedi.

        LIMA’DAN KIRMIZI DAMGA

        Adriana Lima kırmızı kıyafet tercihiyle, geceye damgasını vuran ünlüler arasında yer aldı.

        EMMA WATSON ŞIKLIĞI

        Geleneksel davete katılan ünlü isimlerden biri de oyuncu Emma Watson oldu.

        ÜNLÜLER GEÇİDİ

        Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin yemeğine katılan model Karlie Kloss şıklığıyla dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ