Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer NATO, İsrail'de daimi ofis açıyor

        Türkiye, NATO'nun İsrail'deki karargahında daimi ofis açmasına yönelik vetosunu kaldırdı.Türkiye'nin vetosunu kaldırmasının ardından28 ülkeden oluşan NATO'da üyeliği olmayan İsrail'e genel merkezde daimi bir ofis tahsis edildi.

        İsrail, NATO'nun Akdeniz Diyalogu programının üyelerinden biri. Bu programın üyeleri arasında Mısır, Cezayir, Tunus, Ürdün, Moritanya ve Fas da bulunuyor.

        NATO'DAN DA ONAY GELDİ

        NATO'dan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in NATO karargahında temsilcilik açması onaylandı. Temsilciliğin başında İsrail'in Brüksel Büyükelçisi olacak. Açıklamada, İsrail'in 1994 yılında kurulan ittifakın Akdeniz Diyaloğu Forumu'nun aktif bir ortağı olduğu ve NATO'nun, tüm partnerlerini, karargahta temsilcilik açmaya davet ettiği belirtildi. Akdeniz Diyaloğu Forumu'nun üyeleri arasında Mısır, Cezayir, Tunus, Ürdün, Moritanya ve Fas da bulunuyor.

        Kudüs'te Haaretz gazetesine konuşan bir yetkili, NATO kararının, Türkiye'nin vetosunu kaldırmasının ardından alındığını söyledi. İsmi açıklanmayan İsrailli üst düzey bir kaynak, bunun, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için gösterdiği isteğin bir işareti olduğunu öne sürdü.

        NETANYAHU: NATO KARARGAHINDAKİ OFİSİ YAKINDA AÇACAĞIZ

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Brüksel'deki karargahta daimi ofis açmaları için NATO'nun kendilerine davet göndermesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

        Bakanlar kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Netanyahu, "Bu, yıllardır üzerinde çalıştığımız bir hedefti. İsrail'in bu daveti kabul ettiğini ve ofisi yakında açacağını duyuruyorum." dedi.

        Bu davetin, İsrail'in dünyadaki yerini göstermesi açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Netanyahu, "Dünya ülkeleri; teknolojik altyapmız, istihbarat servisimiz ve diğer nedenlerle terörle mücadelede bizimle işbirliği yapmak istiyor." ifadelerini kullandı.

        CİHAN-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ