Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer DAEŞ'e karşı mücadele ele alındı

        ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, DAEŞ'e karşı mücadelede kapsamında 60'dan fazla ülkenin katılımıyla oluşturulan koalisyonda yer alan ülkelerden 10'unun savunma bakanlarıyla Almanya'da bir araya geldi. Toplantıda DAEŞ'in Suriye ve Irak'ın yanı sıra Libya'da da durdurulmasına ilişkin önlemler görüşüldü.

        "KOALİSYON GÜÇLERİ DAHA FAZLASINI YAPMALI"

        DAEŞ'e karşı mücadelede uluslararası koalisyon güçlerinin daha fazlasını katkıda bulunması gerektiğini belirten ABD Savunma Bakanı Ashton Carter,"Koalisyon güçleri daha fazlasını yapabilir ve yapmalıdır" dedi. Carter, bugüne kadar dışarıda kalmayı yeğleyen NATO'nun da daha aktif rol alabileceğini söyledi.

        ALMANYA DOĞRUDAN ÇATIŞMALARA KATILMAK İSTEMİYOR

        Almanya bugüne kadar olduğu gibi, hala çatışmalara aktif olarak katılmak istemiyor. "Hiç kimse, her şeyi yapamaz" diyen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya'nın şu ana kadar olduğu gibi, yerel güçlerin askeri açıdan eğitilmesi, silah yardımı ve havadan istihbarat bilgileri sağlamayı sürdüreceğini söyledi.

        12 BİN SORTİ YAPILDI

        Uluslararası koalisyon güçlerinin bugüne kadar DAEŞ'e 12 bin sorti yaptığı, bunun 9 bininin ABD güçleri tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye de DAEŞ'e karşı hava operasyonlarında görev alan ülkeler arasında bulunuyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ