Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sri Lanka'da kavga eden milletvekillerinin görevi askıya alındı

        Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka'nın parlamentosunda iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgaya karışan iki milletvekili bir hafta uzaklaştırma cezası aldı.

        Parlamento, koalisyon milletvekili Palitha Thewarapperuma ve muhalefet milletvekili Prasanna Ranaweera'nın görevlerinin bir haftalığına askıya alınmasını içeren önergeyi kabul etti.

        Hükümet yetkililerinin, eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa'nın güvenliği için sadece polislerin görevlendirilmesini istemesiyle başlayan tartışmalar 2 gün önce parlamentoda kavgaya dönüşmüş, yaralanan bir milletvekili hastaneye kaldırılmıştı.

        Sri Lanka muhalefeti, şu anda muhalefet milletvekili olan Rajapaksa'nın ülkede çeyrek asır süren iç savaşı 2009'da ayrılıkçı Tamil Kaplanlarının yenilgiye uğratılarak sonlandırdığı için tehdit altında olduğunu, bu nedenle görevde olduğu sürece asker korumalarının geri çekilmemesi gerektiğini savunmuştu.

        Çeşitli savaş suçları, azınlıklara baskı ve yolsuzlukla itham edilen Rajapaksa, 2014'teki seçimlere kadar yaklaşık 10 yıl iktidarda kalmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ