Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsviçre'de Türk koca dehşeti

        İsviçre'nin Aargau kantonunda 43 yaşındaki ismi açıklanmayan bir Türk karısını öldürmekle yargılanıyor. İsviçre'de kalabilmek için 50 yaşlarında bir İsviçreli kadınla evlenen Türk, İsviçre'de ikamet etmeye başladı.

        Evlilikten hemen sonra çiftin arasında geçimsizlik başladı ve bir müddet ayrı yaşamaya başladılar. Daha sonra koca, İsviçreli eşinden boşanmak istedi.

        İsviçre yasalarına göre bir İsviçre vatandaşı ile evlenen kişi bu evliliği 5 yıl sürdürmek zorunda aksi takdirde evlilik bozulursa o kişi geldiği ülkeye geri gönderiliyor.

        43 yaşındaki Türk beş yılı doldurur doldurmaz eşinden ayrılmak istedi ancak İsviçreli kadın, kocasının bu isteğini kabul etmedi. Bunun üzerine çift arasında tartışma yaşanmaya başladı. Yaşanan kavgalardan sonra kadın arabası içinde ölü olarak bulundu. Bunun üzerine Türk koca tutuklandı ve eşini öldürmediğini iddia etti.

        Eşini öldürdüğü iddia edilen Türk'ün Türkiye'de evli ve dört çocuk sahibi olduğu mahkeme tarafından tespit edildi. Olayla ilgili yargılama devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ