Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya G7 Zirvesi İtalya'nın Sicilya adasında düzenlenecek

        İtalya Başbakanı Matteo Renzi, gelecek yıl ev sahipliği yapacakları dünyanın 7 büyük gelişmiş ekonomisinin bir araya geldiği G7 Zirvesi'ni, Sicilya adasında düzenleyeceklerini duyurdu.

        Japonya’nın bu yıl Ise-Shima bölgesinde ev sahipliği yaptığı bugün başlayacak G7 Zirvesi için bu ülkeye giden İtalya Başbakanı Renzi’den dönem başkanı olacakları bir sonraki zirveye dair önemli bir açıklama geldi.

        Japonya’ya seyahati sırasında uçağında kendi blogunda iç politikaya yönelik mesajlar veren Renzi, 2017 yılında İtalya’nın düzenleyeceği G7 Zirvesi’nin nerede olduğuna açıklık getirerek, “Size bu notu G7 Zirvesi için gitmekte olduğum Japonya uçuşundan yazıyorum. İtalya, 2017’deki G7 randevusunu Sicilya’da düzenleyecek” ifadelerini kullandı.

        İtalya, bu zirveyi en son Rusya’nın da katıldığı ve G8 olarak anıldığı dönem olan 2009 yılında L’Aquila kentinde düzenlemişti. İtalya, o dönem aslında zirveyi Sardunya Adası'nda ev sahipliği yapmayı planlamış ancak Nisan 2009’daki depremin vurduğu L’Aquila kentine destek maksadıyla G8 Zirvesi’ni Sardunya’dan bu kente almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ