Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran ordusu Kürt bölgesine yerleşiyor

        İran’ın, Irak’ın Kürdistan bölgesinde bir üs kurma çalışmalarına başladığı ileri sürüldü. Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da olan ve Arapça yayınlanan Şark-ül Evsat Gazetesi’ne göre üs, Süleymaniye kenti yakınlarında kuruluyor. Suren Dağı çevresindeki çalışmaların 7 Mayıs’ta başladığı belirtiliyor.

        FÜZE DE OLACAK

        Haberde, İran’ın, söz konusu üsse füze rampaları yerleştirdiği ve çok sayıda askerini de bölgeye konuşlandırdığı da ileri sürülüyor. Kürt kaynakların doğruladığı üssün, Musul kentinin DAEŞ’den geri alınması için bu yılın sonunda başlatılması beklenen büyük harekâtta kullanılacağı tahmin ediliyor.

        BARZANİ, TAHRAN YOLCUSU

        Süleymaniye’de İran üssü çalışmaları sürerken Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, İran’ın resmi davetini kabul etti.

        Barzani, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmek üzere İran’ın başkenti Tahran’a gidecek.

        Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Barzani’nin daveti kabul ettiğini, gidiş tarihinin daha belli olmadığını ve bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ