Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Beyaz Saray’da ‘şüpheli paket’ alarmı

        ABD Başkanı Barack Obama'nın ikametgahı olan Beyaz Saray'ın kuzey bölgesinin şüpheli cisim sebebiyle kısa süre için kapatılmasının ardından güvenlik önlemleri normale döndü.

        ABD Gizli Servisi Basın Sözcüsü Shawn Holtzclaw, yaptığı yazılı açıklamada, Beyaz Saray’ın kuzey bölgesindeki demir parmaklıklardan içeri atılan metal cismin tehlike arz etmediğini, Beyaz Saray’daki güvenlik önlemlerinin normale döndüğünü bildirdi.

        Başkan Obama, "Anma Günü" sebebiyle olayın yaşandığı anda Beyaz Saray'daydı ve içerideki gazetecilerin de dışarıya çıkmasına izin verilmemişti.

        Beyaz Saray'ın güvenlik zafiyeti ise ABD'de tartışılmaya devam ediliyor.

        Geçen yıl Obama ailesinin "Şükran Günü" sebebiyle içeride olduğu bir anda Amerikan bayrağını omuzlarına sararak Beyaz Saray'ın demir parmaklarını aşan kişi, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra görevlilerce yakalanmıştı.

        İki sene önce yaşanan olayda ise Beyaz Saray'ın önündeki demir parmaklıklardan atlayan ve 64 metre uzunluğundaki bahçeden koşarak geçen 42 yaşındaki Irak gazisi Omar Gonzalez, elindeki bıçağıyla Obama'nın konutuna kadar gitmişti. Skandalın ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Gizli Servis Direktörü Julia Pierson, istifa etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ