Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliçe 2. Elizabeth'in doğum gününde İngiliz asker bayıldı
        1

        İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in 90'ıncı yaş günü kutlamalarında bir Kraliyet Muhafızı, tören sırasında baygınlık geçirdi.

        2

        İngiliz askerin baygınlık geçirmesinin ardından yetkililer hemen olay yerine koşarak müdahalede bulundu.

        3

        Asker bir sedyeye koyularak götürülürken, askerlerin bayılmalarının ise nadir görülen bir olay olmadığı söyleniyor.

        4

        Askerlerin bayılmalarının sebebinin genellikle sıcaklık, giydikleri ağır üniformalar ve ayı postlu başlık olduğu belirtiliyor.

        5

        Dailymail'in haberine göre dün de Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden bir asker kutlamalar sırasında bayılmıştı. Mayıs ayında yapılan provalar sırasında da bir asker bayılmış, benzer olaylar 2013 ve 2011'de de yaşanmıştı.

        6

        Londra'yı ziyaret eden çok sayıda turistin de yerinde izleme fırsatı yakaladığı ve yoğun ilgi gösterilen etkinlikte bin 600'den fazla asker, 300 at ve 200'den fazla üyeli 6 askeri bando yer aldı.

        7

        Töreni uzun süre ayakta izleyen kraliçenin, beyaz eldiven, üzerine pembe bir çiçeğin iliştirildiği fıstık yeşili şapka ve şapkasıyla aynı renk ceket giydiği görüldü.

        8

        Törene Cambridge Düşesi Kate Middleton (sağda) ve Cornwall Düşesi Camilla da (solda) katıldı.

        9

        Birleşik Krallık'taki monarkların doğum günleri 1748 yılından bu yana iki kez kutlanıyor. Monarkların doğum günleri hem asıl doğum günlerinde, hem de resmi olarak haziran ayının ikinci hafta sonunda çeşitli törenlerle kutlanıyor.