Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya'da yaşayan Türklere 'oturma izni' tehdidi

        Almanya parlamentosunda 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının kabul edilmesinin ardından 11 Türk kökenli Alman vekil eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

        Geçtiğimiz günlerde Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, Türk kökenli vekillere 'güvenliklerinin garanti edilemeyeceği' sebebiyle Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptığı ileri sürülmüştü. Öte yandan 11 vekilin yakın korumayla gezmeye başladığı da aktarılmıştı.

        Almanya'nın gündeminden düşmeyen konuyla ilgili ülkenin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings'den de açıklama geldi.

        Deutsche Well Türkçe'de yer alan habere göre Hristiyan Demokrat Birlik partili İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, Almanya'daki Türklere, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk kökenli Alman milletvekillerine yönelik kışkırtmalarına katılmamaları' çağrısı yaptı.

        Krings Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, "Bu şekilde düşünen ve konuşan kişiler Almanya'ya ve Alman hukuk düzenine entegre olmamış demektir. Tabii ki bu durum oturma izni ile ilgili kararlarda dikkate alınmalıdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ