Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'da PKK yandaşlarına polis operasyonu

        Almanya'nın Köln kentinde, 'Küçük İstanbul' olarak bilinen Mülheim Keup Caddesinde, 10 Nisan 2016 tarihinde otomobilindeki bozkurt amblemi nedeniyle 38 yaşındaki S.C.'ye saldırarak hastanelik eden terör örgütü PKK yandaşlarına polis operasyon düzenledi.

        Olay günü S.C.'yi sopa ve bıçak darbeleriyle ağır yaralayanlardan 30'dan fazla kişinin kimliğini tespit eden polis, çarşamba sabahı Köln'de 16, Düsseldorf'ta 5, Essen'de 4, Wuppertal'da 3, Dortmund, Duisburg ve Hannover'de birer adrese baskın düzenledi.

        Toplam 200 polisin katıldığı operasyonda, hakkında tutuklama kararı bulunan bir kişi gözaltına alındı.

        Köln polisinin açıklamasında toplam kaç kişinin gözaltına alındığına yer verilmezken, aramalarda bir miktar uyuşturucu ile çeşitli silahların ele geçirildiği ayrıca zanlıların cep telefonlarına el konulduğu bildirildi.

        Olayla ilgili özel bir ekip kuran Köln Emniyet Müdürlüğü ve Savcılık öldürmeye teşebbüs kapsamında soruşturma yürütüyordu.

        10 Nisan Pazar günü yaklaşık 60 PKK yandaşı Keup Caddesine sopa ve bıçaklarla gelerek bölücü sloganlar atmışlar daha sonra S.C. adlı kişiye saldırmışlardı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ