Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çin'de şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen heyelanlarda 10 kişi öldü

        Çin'in güneyini son günlerde etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 10 kişinin öldüğü, 13 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

        Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi, Hunan ve Guizhou bölgeleri ve Guangdong eyaleti son günlerde yoğun yağışın etkisi altında. Hunan bölgesinin Hengshan ilçesinde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması ve sellerde 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Xiangtan ilçesinde ise bugün toprak kayması sonucu bir evin altında kalan 3 kişiden haber alınamadığı kaydedildi. Lognhui ilçesinde de bir kişinin kayıp olduğu açıklandı. Toplam 530 evin kullanılamaz hale geldiği bölgelerde, 11 bin 900 kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği duyuruldu.

        Guangxi'de ise bir kişinin evin yıkılması sonucu hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise heyelan sonucu toprak altında kaldığı ifade edildi. Bölgede 754 evin kullanılamaz hale geldiği, 408 evin zarar gördüğü, 20 bin 200 hektar alandaki ürünlerin yok olduğu, 5 bin 900 kişinin ise güvenli yerle tahliye edildiği aktarıldı. Kötü hava şartlarının ekonomiye olan zararının 150 milyon yuan (22,8 milyon dolar) olduğu vurgulandı.

        Guizhou bölgesinde ise 5 kişinin öldüğü, 4 kişinin kaybolduğunun altı çizildi. Bölgede elektirik, trafik ve iletişim kanallarının da kötü hava şartlarından etkilendiği ifade edildi. Toplam 10 bin kişinin tahliye edildiği Guizhou'da, 125 ailenin evinin yok olduğu, 300'den fazlasının evlerinin ise zarara gördüğü kaydedildi. Bu bölgedeki kötü hava şartlarının ekonomiye olan zararının 127 milyon yuan (19 milyon dolar) olduğu duyuruldu.

        Guandong eyaletinde de bir dağcının hayatını kaybettiği 3 kişinin ise sel sularına kapıldığı aktarıldı. Çin'in güneyini etkisi altına alan yoğun yağış sonrası meydana gelen seller ve toprak kaymaları sonucu oluşan zayiatı azaltmak için bölgede arama kurtarma çalışmalarına ve tahliye işlemlerine devam edildiği belirtiliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ