Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan Türkiye'ye daha fazla mülteci yollamak istiyor

        Yunanistan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki 'Geri Kabul Anlaşması' gereği, Avrupa ülkelerine gitmek isterken Yunanistan'da yakalanan mültecilerin haftaya Türkiye'ye gönderilmesi için girişimde bulunacak.

        Yunanistan Göçmen Bakanı Yannis Mouzalas, yaptığı açıklamada, Yunan adalarından Türkiye'ye gönderilen mülteci sayısının az olduğunu söyleyerek, "Şuana kadar 468 mülteci Türkiye'ye gönderildi. Bu rakamın binler olması gerekir. Önümüzdeki hafta bu konu için girişimde bulunmak istiyoruz" dedi.

        AB'yi de eleştiren Mouzalas, "Geri Kabul Anlaşma'nın" hızlı bir şekilde devam edilmesi gerektiğini kaydederek, "İki ay içinde mültecileri göndermek istiyoruz. Bu konuda AB yavaş hareket ediyor" dedi.

        YUNAN ADALARINDA 8 BİN 400 GÖÇMEN BULUNUYOR

        Mouzalas, Yunanistan adasında toplamda 8 bin 400 göçmen bulunduğunu ifade etti. Öte yandan Yunan Bakan şu ana kadar Türkiye'ye 468 göçmenin Türkiye'ye gönderildiğini açıkladı.

        Geçtiğimiz Mart ayında yaklaşık 300 kişilik kafileden Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu 70 mülteci Yunanistan'ın Kipi Gümrük Kapısı'ndan otobüslerle İpsala Gümrüğü'ne getirilmişti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ