Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya BM Genel Sekreteri Yunanistan'da sığınmacıları ziyaret etti

        Yunanistan'ı ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, önce Atina'yı, sonra da Midilli Adası'nı ziyaret etti.

        Midilli'deki sığınmacı kamplarını ziyareti sırasında, sığınmacılara gösterdikleri ilgi ve özveriyle onlara yardım ettikleri için, önce Yunan makamlarına, gönüllülere ve özellikle Ada halkına teşekkür eden Ban Ki-Moon, "Lesvos Adası barış adasıdır, deniziniz de dayanışma denizidir" dedi.

        Ayrıca ERT'te (Yunanistan Devlet Televizyonu) yaptığı açıklamada, Eylül'de düzenlenecek uluslararası liderler toplantısında Yunanistan'ın desteklenmesi gerektiğini ön plana çıkaracağını söyledi.

        BM Genel Sekreteri'ne Midilli ziyaretinde Dışişleri Bakanı Nikos Ksidakis ve Göç Bakanı Yannis Mouzalas eşlik etti.

        Mouzalas'ın yaptığı açıklamada, Ban Ki-Moon, sığınmacıların Avrupa'nın bütün ülkelerine eşit şekilde paylaşılmaları gerektiğini, bu konunun da Eylül ayında New York'ta düzenlenecek BM toplantısında ele alınacağını söyledi.

        Moria ve Kara Tepe sığınmacı kamplarını ziyaret eden Ban Ki-Moon'u sığınmacılar "Bize yardım et" yazan pankartlarla karşıladılar. Aralarında bulunan Yezidiler, IŞİD'in yaptığı katliamları anlattı, Genel Sekreter onları ilgiyle dinledi.

        Bazı ülkelerin sınırlarını kapatmalarını kınayan Ban Ki-Moon, bütün Avrupa ülkelerinin insan haklarına saygı göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, "Hepimiz bir araya gelip bu insanların karşısında yükselen engelleri kaldırmalıyız, ayrıca onların zor durumundan istifade edip para kazananlara da karşı çıkmalıyız" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ