Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin, Sarkisyan ve Aliyev, Karabağ için bir araya gelecek

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Dağlık Karabağ krizini görüşecek.

        Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Yuriy Uşakov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başta Putin'in Sarkisyan ve Aliyev ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor, daha sonra üç lider bir araya gelip, ortak görüşme yapacaklar" ifadesini kullandı.

        Uşakov, Kremlin'in taraflara bu krizi aşmalarında yardımcı olmak için aktif adımlar atmak istediğinin altını çizerek, Rusya'nın Karabağ'da 2016 Nisan ayının başında çatışmaların durdurulmasında önemli rol oynadığını söyledi. Uşakov açıklamalarına şu şekilde devam etti:

        "Şimdi Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı Minsk Grubu'nun diğer başkanlarıyla işbirliği içerisinde 2009-2013 yılları arasında Rusya, ABD ve Fransa'nın liderlerinin açıklamaları kapsamında hazırlanan prensiplerin temelinde aracılık görevimizi yerine getireceğiz. Bu prensipler Karabağ sorununun çözümünde silah gücünün kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ortaya koyuyor."

        Uşakov, Rusya'nın bu krizdeki tüm tarafları güç kullanmaktan vazgeçmeye ve durumun istikrara kavuşması için tüm önlemleri almaya davet ettiğini söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ