Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Joe Biden, Trump’ın dış politikasını eleştirdi

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçilerin başkanlık seçimlerindeki muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın dış politika planlarını eleştirerek, bu planların hayata geçirilmesinin ABD'nin değerleriyle örtüşmediği gibi yurt dışında anti-Amerikancılığı körükleyeceğini söyledi.

        Biden, düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezinin yıllık olağan konferansında yaptığı konuşmada isim vermeden Donald Trump’ın politikalarına eleştiri getirdi.

        ABD Başkan Yardımcısı Biden, “Eğer duvarlar inşa edersek ve en yakın komşularımıza saygısızlık gösterirsek, bugüne kadar kaydedilen ilerlemelerin hızlı bir şekilde kaybolduğunu, anti-Amerikancılığın ve anlaşmazlığın yarımküremize döndüğünü görürüz.” dedi.

        Biden, “Müslümanların ABD’ye girişlerine yasak konulması veya kalkıp bütün bir dini topluluğu terörizm suçuna bulaştırma iftirası gibi korku ve hoşgörüsüzlük politikaları üretmek, Amerika’nın dünya tarihindeki en mükemmel demokrasi olduğu prestijinin sorgulanmasına neden oluyor.” diye konuştu.

        Biden, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Burada ve yurt dışında büyük çoğunluğu barışsever olan 1,5 milyar Müslümanı yabancılaştırmak, sorunu daha da kötüleştirir. Bu aşırılık yanlılarının söylemine katkı sunar”.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ