Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 3 yaşındaki kızın 'tatbikat' fotoğrafı sosyal medyayı sarstı

        HABERTURK.COM

        ABD'de Stacey Feeley adlı bir kadın, 3 yaşındaki kızının klozete çıktığını görünce, kızının yine bir yaramazlık peşinde olduğunu düşünerek fotoğrafını çekti.

        Feeley'nin kocasına yollamak için ölümsüzleştirdiği bu hareketin sebebi ise düşündüğünden çok farklıydı.

        Küçük kız, okulda bir saldırı anında tuvalette sıkışıp kalırlarsa nasıl saklanmaları gerektiğini öğreten tatbikatı tekrarlıyordu.

        Bunu duyan Feeley 'yıkıldığını' söyledi.

        Sosyal medyada büyük ses getiren ve binlerce yorum alan fotoğrafın altında insanlar şaşkınlıklarını dile getirdi.

        Kullanıcılardan biri "Hiçbir çocuk böyle şeyler için endişeleniyor olmamalı. Günümüzün toplumunun ne üzücü bir yansıması" yazarken bir diğeri ise, "Çocuklarımızı bu kadar erken yaştan etkileyen bu deliliği bize gösterdiğin için teşekkür ederim" yazdı.

        Paylaşım, Orlando'daki bir gay kulübe düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yaklaşık 3 gün sonra yapıldı.

        Feeley, kızının neden bu klozet kapağına çıktığını öğrendikten sonraki duygularını şu sözlerle ifade etti: "O an, 3 yaşındaki kızımın sahip olduğunu düşündüğüm tüm masumiyeti gitti."

        Ardından siyasilere seslenen Feeley, "Politikacılar, şuna bakın. Bu sizin çocuğunuz, torununuz veya torununuzun torunu ve gelecek yeni nesiller. Onlar sizin sizin kararlarınız üzerine kurulu dünyada büyüyecek ve yaşayacak. Henüz 3 yaşında bile değiller ama tuvalette saklanıp klozet kapağının üzerinde duruyorlar. Onlar için hangisi daha zor bilmiyorum? Uzun bir süre sessiz kalmaya çalışmak mı veya kabinin altından ayakları kaymasın diye dengelerini sağlamaya çalışmak mı?"

        Feeley, ABD'de uzun süredir tartışma konusu olan silah kontrolü konusuna değindi: "Kimse silah kontrolünün yüzde yüz suç kontrolü olduğunu düşünmüyor. Ama kim bilir belki yüzde 1-2 veya 50 yardımcı olur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ