Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Orlando'da düzenlenen saldırı hakkında yeni iddia!

        ABD'de İspanyolca yayın yapan Univision kanalına verdiği mülakatta, Orlando'daki saldırıyı gerçekleştiren Omar Mateen'in (29) erkek arkadaşı olduğunu iddia eden bir kişi, Mateen'in saldırıyı Latin kökenli eşcinsellere duyduğu öfke nedeniyle yaptığını ileri sürdü.

        "Miguel" takma adıyla katıldığı programda yüzü ve sesi değiştirilen kişi, Mateen ile özellikle eşcinsellerin kullandığı bir arkadaş bulma uygulaması üzerinden tanıştığını, kendisiyle 2 ay boyunca "erkek arkadaşlık" ettiğini ve Mateen'in "yüzde yüz eşcinsel olduğunu" savundu.

        Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) kendisini üç kez sorguladığını aktaran kişi, Mateen ile aynı otele girip çıkarken çekilmiş kamera kayıtlarının da olduğunu belirtti.

        "YAPTIĞI BU KORKUNÇ ŞEY BİR İNTİKAMDI"

        Mateen'in Latin kökenli eşcinsellere ilgi duyduğunu ancak onlardan olumlu cevap alamayınca öfkelendiğini savunan kişi, Pulse adlı gece kulübündeki saldırıya ilişkin, "Yaptığı bu korkunç şey bir intikamdı" açıklamasını yaptı.

        Olayın bir "terör eyleminden" ziyade "Latin kökenli eşcinsellere karşı bir intikam" olduğunu savunan şahıs, saldırının Pulse'taki Latin gecesinde meydana gelmesinin tesadüf olmadığını düşündüğünü belirtti.

        Saldırganın DAEŞ'e bağlı olup olmadığının sorulması üzerine söz konusu kişi, Mateen'in İslam ve eşcinsellikle ilgili babasıyla çokça tartıştığını ve "bir kahraman olarak ölmek istediğini" söyledi.

        Mülakatı gerçekleştiren kanaldan yapılan açıklamada bu iddiaların ne kadarının doğru olduğunun henüz bilinmediği ancak belli ölçüde doğru olması halinde bile Amerikan yakın tarihinin en büyük toplu katliamının görüntüsünün değişebileceği vurgulandı.

        Florida'nın Orlando kentinde 12 Haziran sabaha karşı çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne Mateen adlı ABD vatandaşının düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 6'sının durumu ciddiyetini koruyor.

        Olaydan sonra ailesi Afganistan kökenli, kendisi New York doğumlu saldırgan Mateen'in DAEŞ'e bağlılığını ifade ettiği belirtilmiş ancak Mateen'in kulübe birçok kez gittiği, saldırıyı başka nedenlerle düzenlemiş olabileceği de bildirilmişti. Saldırının nedenine ilişkin FBI soruşturması geniş kapsamlı şekilde devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ