Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye ve İsrail anlaştı, Ayelet Shaked ve Naftali Bennett'ten red oyu verdi

        HABERTURK.COM

        Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakat metni,Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından imzalandı.

        Anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu.

        Türkiye-İsrail ilişkilerinin normale dönmesine ilişkin Roma'da varılan mutabaktın ardından Başbakan Binali Yıldırım ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün eş zamanlı açıklama yapmıştı.

        Yıldırım, İsrail'in Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödeneceğini ve Gazze'ye önümüzdeki ilki cuma günü olmak üzere 10 bin tonluk yardım gönderileceğini açıklamıştı.

        Mutabakatın karşılıklı olarak imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağı, mutabakat metninin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağı duyurulmuştu.

        3 İSRAİLLİ BAKANDAN ANLAŞMAYA RED OYU

        Öte yandan anlaşmanın yarın İsrail Meclisi'nde oylamaya sunulacağı belirtilirken, Ankara-Tel Aviv arasında yapılan anlaşmaya İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Milli Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked'in oylamada 'red' oyu vereceği ifade edildi.

        Anlaşmayı kabul edecek isimler arasında ise Başbakan Binyamin Netanyahu , Likud bakanları Yuval Steinitz , Gilad Erdan ve Yisrael Katz , İçişleri Bakanı Arye Dery, Maliye Bakanı Moşe Kahlon ve İskan Bakanı Yoav Galant da dahil olmak üzere büyük çoğunluk tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ