Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'li askeri ve sivil personellerin ailelerine Türkiye yasağı

        HABERTURK.COM

        ABD, 'güvenlik koşullarının kötüye gitmesinden' dolayı, Türkiye'deki askeri ve sivil personellerinin ailelelerinin kendilerine eşlik etmesini kalıcı olarak yasaklamaya hazırlanıyor.

        Reuters'ın iki ABD'li savunma kaynağına dayandırdığı haberine göre askeri yetkililer, Adana'daki İncirlik üssü ve Türkiye'deki diğer bölgelerde çalışacak olan askeri ve sivil personelin 'eşliksiz' gitmesi yönünde planlama yapıyor.

        Bu planın, Salı günü Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısından daha önce değerlendirilmekte olduğu vurgulandı.

        Değişikliğin Savunma Bakanlığı tarafından son şeklini alacağı belirtilirken, bunun anlamının, ABD'li askeri personelin Türkiye'deki görev süresinin iki yıldan bir yıla indirileceği ve bu kişilerin ailelerini yanlarında getirmesine izin verilmeyeceği olduğu aktarıldı.

        Öte yandan değişiklikten Büyükelçiler ya da güvenlik işbirliği personeli etkilemeyecek.

        Obama yönetimi geçtiğimiz Mart ayında da askeri ve diplomatik personellerin ailelerinin İncirlik'i terk etmesi talimatı verilmişti. Ancak bunun geçici bir durum olduğu belirtilmişti.

        Bu karar İncirlik'te 670 kişiyi etkilerken, İstanbul ve Ankara'daki 100 kişinin kalmasına izin verilmişti.

        Söz konusu 100 kişinin Türkiye'de kalmasına izin verileceği de kaydedildi.

        ABD ordusunun, bin 500'ü İncirlik'te olmak üzere yaklaşık 2 bin 200 personeli Türkiye'de bulunuyor.

        ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Adana ve İzmir'de çalışan personellerinin ailelerinin ülkeyi terk etme sürelerini de 26 Temmuz'a kadar uzatmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ