Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Vladimir Putin, Türkiye'nin mektupta özür dilediğini söyledi

        HABERTURK.COM

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yolladığı mektupla ilgili açıklamada bulundu.

        Reuters'ın haberine göre Rus diplomatlarla olan toplantısında Putin, Türkiye'nin geçen sene düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili özür dilediğini söyledi.

        Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, mektupta özür ifadesinin kesinlikle yer almadığı bildirilmişti. Kaynaklar, mektupta ölen pilotun ailesine hitaben üzüntü ve taziyelerin iletilerek, "kusura bakmasınlar" dendiğini vurgulamıştı.

        "TAZMİNAT ŞART"

        Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinin yakın dönemde hissedeceklerini, kendisinin böyle düşündüğünü ifade etti.

        Interfax´ın haberine göre Karlov, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamen düzelmesi için ise tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

        Rus Büyükelçi, "Vladimir Vladimiroviç (Putin), ilişkilerin düzelmesi için şartlarımızı çok net bir şekilde belirtti: Özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat. İlki gerçekleşti. Şimdi ikinci ve üçüncü için bekliyoruz" diye konuştu.

        Ayrıca Karlov, Türk vatandaşlarının bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamaya dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söyledi.

        Moskova´da basın mensuplarının sorularına cevap veren Karlov, "Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ