Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Sel nedeniyle taşan nehirde sürüklenen kadın böyle kurtarıldı

        Çin'de şiddetli yağışlar son 5 gündür etkisini sürdürüyor. Sivil İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yangtze Nehri çevresinde meydana gelen yoğun yağışlarda ölü sayısının 128'e çıktığı, kayıp olan 42 kişiye ise hala ulaşılamadığı kaydedildi.

        Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde sele kapılan bir kadının kurtarılma anı ise Çin yerel medyasının kameralarına yansıdı.

        Guangxi bölgesinde yaşayan kadın, yoğun yağış nedeniyle taşan nehre kapıldı. Nehirde süreklenen kütüğe sarılan kadın, bir saatten daha fazla bir süre suyun üstünde yaşam mücadelesi verdi.

        Olayın ihbar edilmesinden sonra Changmei kasabasındaki bir köprüde kadını bekleyen polis ve vatandaşlar, ilk olarak nehre can simidi attı. Ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlandı ve talihsiz kadın nehirde sürüklenmeye devam etti.

        Nehrin akış hızının yavaşladığı yerde bu kez kurtarma timleri, botlarla kadını kurtarmak için hareket geçti. Bir saat boyunca nehirde yaşam mücadelesi veren kadın uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

        Çinli kadının hemen tedavi edilmek üzere çevre hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ