Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünya kadınlardan sorulacak!

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere'de bir kadının başbakanlık koltuğuna oturması kesinleşti. İskoçya’da başbakanlık koltuğunda da bir kadın, Nicola Sturgeon oturuyor. Böylece Ada’da kadın liderler hâkim olacak.

        ABD’de ise Hillary Clinton kamuoyu yoklamalarından rakibi Donald Trump’ın önünde gidiyor.

        Clinton ABD Başkanı seçilirse dünya sahnesinin önemli 3 aktörü ABD, İngiltere ve Almanya’da iktidarda 3 kadın olacak.

        BREXIT'TEN DÖNÜŞ YOK

        İngiltere'de David Cameron hükümeti, ülkenin Avrupa Birliği’nden çıkmasını istemeyenleri hayal kırıklığına uğratan bir karar aldı. Hükümet, AB yanlılarının “23 Haziran referandumundan sonra ülkenin AB’den çıkması yönünde oy verenlerin milyonlarcası pişman, oldu yeniden referanduma gidilmeli” talebiyle başlattığı kampanyada 4.1 milyon imzaya ulaşılmasına rağmen, “Yeni bir referandum olmayacak. Şimdi AB’den ayrılmaya yoğunlaşmalı” açıklamasını yaptı.

        23 Haziran’da 17.4 milyon İngiliz seçmen ülkenin AB’den çıkması, 16.1 milyon seçmen ise kalması yönünde oy kullanmıştı. AB’den çıkış yönündeki oyların yüzde 51.9’da kalması tartışma yaratmıştı. AB yanlıları referandumda katılım oranının yüzde 75’i bulmaması ve çoğunluk oylarının yüzde 60’ın altında kalmasının ‘Böylesi önemli bir kararda yetersiz’ olduğunu savunuyor. Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada ise, 23 Haziran sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Başbakanımız ve hükümetimiz AB’den çıkış sürecine hazırlanmakta. Sürecte İngiliz halkı açısından en iyi sonucu almakta kararlıdır” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ