Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD İç Güvenlik Bakanı: Endişeliyim

        ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'nde katıldığı oturumda, milletvekillerinin ulusal güvenlik konularındaki sorularını yanıtladı.

        Cumhuriyetçi Parti’nin gelecek hafta yapacağı Cleveland’deki parti kurultayı sırasında, bazı grupların silah taşıyacaklarını duyurduklarının yöneltilmesi üzerine Johnson, “Gösterilerin kontrolden çıkma ihtimalinden endişe duyuyorum. Şiddet olaylarının yaşanabileceğinden kaygılıyım.” ifadesini kullandı.

        Johnson, Cleveland ve Philadelphia kentlerindeki her bir kurultayda toplamda 4 bin federal güvenlik görevlisinin hazır bulunacağını kaydetti.

        Cleveland’deki hazırlıkları yarın, Philadelphia’dakini de gelecek hafta bizzat yerinde denetleyeceğini dile getiren Johnson, yoğun güvenlik önlemlerinin, etkinlikleri terör saldırıları için potansiyel hedef haline getirdiğine veya barışçıl protestolarda şiddete yol açabildiğine dikkati çekti.

        Oturumda yer alan Federal Soruşturma Bürosu Direktörü James Comey ise geniş katılımlı ulusal etkinliklerin, radikal insanları ve grupları kendisine çekebildiğine yönelik kaygılarını dile getirdi.

        ABD’de siyahi kökenliler tarafından kurulan Yeni Kara Panter Partisi, Cumhuriyetçilerin parti kurultayını protesto edeceklerini ve yapılacak yürüyüşte kendilerini savunmak için silah taşıyacaklarını duyurmuştu.

        Cumhuriyetçilerin olası başkan adayı Donald Trump’ın destekçilerinin bazıları da kongrede silah taşıyacaklarını açıklamıştı.

        Cumhuriyetçilerin kurultayı Cleveland kentinde 18-21 Temmuz, Demokratların kurultayı ise 25-28 Temmuz tarihlerinde Philedelphia’da yapılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ