Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Obama’dan May’e tebrik telefonu

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında bir soruya verdiği yanıtta, Obama’nın İngiltere’de başbakanlık koltuğuna oturan May'i bugün telefonla aradığını belirtti.

        Obama’nın görüşmede ülkesinin İngiltere ile ilişkisini derinleştirmeye yönelik taahhüdünü yinelediğini ifade eden Earnest, “Başkan Obama geriye kalan son altı aylık döneminde, Başbakan May ile bu taahhüt doğrultusunda çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor.” dedi.

        İngiltere Başbakanı May’in Boris Johnson’ı Dışişleri Bakanı olarak atamasının yöneltilmesi üzerine Earnest, “Kimi seçerlerse seçsinler kendi kararları olacaktır.” ifadesini kullandı.

        Earnest, Obama’nın, “spesifik kişilikleri hesaba katmadan” ülkesinin İngiltere ile ilişkilerini güçlendirmeye çalışacağından emin olduğunu aktardı.

        Boris Johnson, Londra Belediye Başkanı olduğu dönümde, İngiltere’nin AB’de kalması gerektiğini savunanObama’yı “ikiyüzlülükle” suçlamıştı. Johnson, “kısmen Kenya kökenli” olduğunu ileri sürdüğü Obama’nın İngiliz İmparatorluğunu sevmediğini savunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ