Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'daki terör saldırısına tepkiler

        Fransa’nın güneyinde bulunan turizm kenti Nice’de Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında düzenlenen ve ilk açıklamalara göre 75 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısına ülkedeki bakanlar, belediye başkanları, iktidar ve muhalefet partilerin milletvekilleri tepkilerini açıklama yaparak gösterdi.

        Nice Belediye Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Christian Estrosi, "Bu Nice’in yaşadığı en büyük dramdır" ifadesini kullanırken, ana muhalefet Cumhuriyetçiler Partisi Başkanı Nicolas Sarkozy, saldırı nedeniyle derin duygu yükü ve sonsuz üzüntü içinde olduğunu bildirdi.

        Yeşiller Sözcüsü Julien Bayou, "Nice’de korku" başlıklı bir açıklama yayınlayarak, tüm Fransız halkını dayanışmaya ve saldırı sonrası bölgede çalışmalar yürüten yetkililere desteğe davet etti.

        Fransa Ayağa Kalk Partisi lideri Nicolas Dupont-Aignant, Fransa Milli Günü’nde düzenlenen saldırının ülkeye açılmış bir savaşın ilanı olduğunu belirtti.

        İktidardaki Sosyalist Parti’den yapılan açıklamada da saldırıyla tüm Fransa’nın dramatik bir şekilde yasa büründüğü ifade edildi.

        Çevre Bakanı Segolene Royal, "Nice’de yaşanan olayın üzüntü ve dayanışma duygularını" çoğalttığını sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda kaydetti.

        Meclis Başkanı Claude Bartolone, korkunç ve barbar saldırının tüm ülkeyi üzüntüye boğduğunu aktararak, halka dayanışma ve güvenlik güçlerine destek çağrısı yaptı.

        Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, "Parisliler adına, tüm kardeşçe desteğimiz Nice halkı iledir, şehirlerimiz birlik içindedir" ifadelerini kullandı.

        Aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi Başkan Yardımcısı Florian Philippot, "Fransa’nın yeniden saldırıya uğradığını" kaydederken, Mali İşlerden Sorumlu AB Komiseri Pierre Moscovici de terörün Fransa’yı bir kez daha vurduğunu belirtip, 14 Temmuz tarihine dikkati çekti.

        Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, "Tüm kalbimle alçak saldırıda hayatını kaybedenler ve yakınları ile birlikteyim" şeklinde tepkisini ortaya koyrdu, "boyun eğmeyeceğiz" cümlesiyle Fransa halkına cesaret çağrısı yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ